dilluns, 17 de desembre del 2012

Roger Xuriach: "Volem donar un punt de vista diferent del futbol"

L'equip directiu de Panenka al complet presenta la revista a la UAB. Afirmen que la publicació va néixer per "explicar històries que no tenen cabuda als mitjans comercials".

 

Roger Xuriach, Àxel Torres i Aitor Lagunas, tots ells exalumnes de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i fundadors de la revista Panenka, han sigut els encarregats de presentar la publicació futbolística a l'Aula Magna de la Facultat de Ciències de la Comunicació de la UAB. La revista, tal i com han relatat a la xerrada, va néixer fa un any amb l'objectiu de treure a la llum històries que vinculessin història, esport i cultura. Així doncs, amb la seva publicació mensual, volen captar el lector encuriosit que no en té prou amb els continguts dels diaris esportius comercials. 

Primer exemplar de la revista Panenka. Foto: Equip de Panenka


De la seva publicació en destaquen el disseny i el fet que es pugui llegir en paper. Així ho ha expressat Axel Torres que ha assegurat que crear la revista en suport físic sempre havia sigut el somni dels tres fundadors de la revista i actuals membres de l'Equip directiu. Per altra banda, Aitor Lagunas ha afirmat que ells no busquen entrar al món de la competitivitat amb les altres grans capceleres esportives, sinó més bé complementar-s'hi. 

Les xifres

L'equip directiu de la revista ha aprofitat també per fer públiques les xifres de lectors i de subscriptors que actualment compren la publicació. Amb els seus 14 números trets a la venda, ja conten amb uns 5.000 lectors de mitjana per número i uns 2.500 subscriptors arreu de l'Estat espanyol. Tot i així han apuntat que el seu principal problema es troba en la publicitat. Segons ha afirmat Àxel Torres, és molt difícil que empreses multinacionals "es fixin en el teu projecte i hi confiin".

Marc Amat Vilà

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada