diumenge, 18 de novembre de 2012

Ricard Tomás presenta "Más allá del Everest" a la UAB

El llibre pretén redescobrir les característiques d'un Tibet poc conegut. La ruta de la seda, les muntanyes d'Altun i el desert del Taklamakàn formen part dels indrets que es detallen.


L'alpinista i professor Ricard Tomàs i el geòleg Eduardo Martínez de Pisón han sigut els encarregats de presentar el seu últim treball "Más allá del Everest" a la Facultat de Ciències de la Comunicació de la UAB. La xerrada ha servit per orientar els alumnes de Periodisme en el món del periodisme de viatge.

La presentació del llibre s'ha iniciat amb la projecció del documental "Más allá del Everest", en el que es recullen en forma de vídeo les experiències viscudes pels autors del llibre i pel seu equip, sobre el terreny. Tot seguit, Tomás ha anunciat que "el llibre pretén ser una guia pels aventurers viatgers que vulguin emprendre aquest viatge". També ha afegit que "s'han d'explicar les coses." Ha explicat que aquesta és la premisa del periodisme de viatges. "Consisteix en agafar un tema que no hagi estat investigat a fons, desplaçar-se al terreny i agafar tota la informació possible per després publicar-ho i donar-ho a conèixer a la gent". 

Eduardo Martínez, per la seva banda ha parlat de les seves experiències al món oriental, on resideix des de fa molts anys, i de la situació que viu el Tibet Estat i el Tibet sota domini xinès. Responent a una pregunta d'un assistent a l'acte ha explicat de quina manera finançaven les expedicions: "Ens costa molt trobar en temps de crisi la manera com finançar els nostres projectes. Alguna vegada ens surt algun petit patrocinador que aporta capital privat al projecte, però generalment som nosaltres qui ens autofinançem."

L'acte, que ha conclòs amb una roda de preguntes dels alumnes, succeeix a la presentació que van fer els autors la setmana passada a l'Institut Cervantes de la Xina.

Marc Amat Vilà

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada